Υπηρεσίες SMS Marketing για Προεκλογικές καμπάνιες πολιτικών

Προσελκύστε νέους ψηφοφόρους - Διαδώστε το μήνυμά σας

 

Κατεβάστε δωρεάν τον απόλυτο οδηγό SMS Marketing
11 τεχνικές SMS Marketing για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας

Κατεβάστε τον Οδηγό

Οι υποψήφιοι πολιτικοί αναζητούν πάντα τον πιο αποδοτικό τρόπο για να μεταδώσουν μηνύματα στους ψηφοφόρους. Είτε έχει να κάνει με τοπικές δημοτικές εκλογές είτε με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου, κάθε πολιτικός υποψήφιος επιθυμεί να μοιραστεί την ατζέντα του με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες εκλογής του.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τελευταία ένα από τα καλύτερα μέσα προώθησης προεκλογικών καμπανιών (και χωρίς μεγάλο κόστος, όπως πχ οι αντίστοιχες τηλεοπτικές διαφημίσεις). Ωστόσο, το SMS marketing , χάρη στη μεγάλη αμεσότητα αλλά και το γεγονός πως τα SMS διαβάζονται από το 98% και πλεόν των ανθρώπων που τα λαμβάνουν, παραμένει μια πολύ σημαντική πηγή προσέλκυσης ψηφοφόρων για τους πολιτικούς.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το SMS για την καλύτερη δυνατή προβολή ενός πολιτικού?

Έχει επικρατήσει τα SMS να χρησιμοποιούνται μόνο για μαζική αποστολή μηνυμάτων πριν από εκλογικές διαδικασίες. Πέρα από την προφανή χρήση και το όφελος που προσδίδουν σε αυτή την περίσταση, μπορούν παράλληλα να χρησιμοποιηθούν για ένα πλήθος περιπτώσεων που σχετίζονται με τη γενικότερη παρουσία ενός πολιτικού προσώπου, όπως:

Πρόσκληση σε Ομιλίες / Εκδηλώσεις

Προεκλογικά SMS

Διεξαγωγή ερευνών κοινής γνώμης

Προτροπή για εθελοντική προσφορά

Ενημέρωση για ώρες συναντήσεων

Αποστολή ευχετήριων μηνυμάτων

SMS Marketing και Προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών

Πρέπει να λάβουμε υπόψη πως ένα αντικείμενο που οι άνθρωποι σήμερα έχουν σχεδόν πάντοτε μαζί τους και συμβουλεύονται σε καθημερινή βάση είναι το κινητό τους τηλέφωνο.

Ο μέσος άνθρωπος ελέγχει το κινητό του τηλέφωνο περίπου 150 φορές την ημέρα

Εάν λοιπόν μπορείτε να στείλετε SMS που αφορούν σε καμπάνιες πολιτικών προσώπων μέσα από αυτό το μέσο, τότε έχετε ήδη ξεκινήσει ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Το SMS Marketing παρέχει μια μοναδική ευκαιρία προώθησης πολιτικών μηνυμάτων. Σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές marketing (όπως π.χ. την προβολή μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες στο facebook και το twitter), συντελεί σε μια άρτια οργάνωση καμπάνιας πολιτικού περιεχομένου.

CASE

 

 CASE STUDY Τα προηγούμενα χρόνια, πλήθος από διαφορετικές τακτικές έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακινήσει τους ψηφοφόρους να κάνουν εγγραφή σε μία λίστα SMS. Το 2008 ο Μπάρακ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα στείλει με μήνυμα την επιλογή του για την αντιπροεδρία της Αμερικής σε όποιον έκανε εγγραφή για να λάβει αυτό το μήνυμα. Το αποτέλεσμα ήταν πως περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι γράφτηκαν στη λίστα προκειμένου να λάβουν αυτό το μήνυμα. Καθώς λοιπόν έλαβε την αρχική τους άδεια, κατόπιν είχε το δικαίωμα να τους στείλει επίσης SMS πολιτικού περιεχομένου , καθώς και μια υπενθύμιση πως πρέπει να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.

All rights reserved, Powered by Terracom


Scroll to Top